Waarom motorkleding dragen?

Ongeacht hun doel is er één ding gemeen met verantwoordelijke rijders; zij dragen altijd beschermende kleding tijdens het rijden in hun motorfietsen. Als je het idee van het dragen van beschermende kleding niet bevalt, moet je bedenken dat veel mensen zijn overleden als gevolg van motorongevallen. Alleen al in Europa waren er meer dan 300 duizend doden te wijten aan motorongevallen. Veel van deze ongelukken hadden voorkomen kunnen worden als de motorrijder beschermende kleding had gedragen. Lees verder om meer te weten te komen over het belang van het dragen van de juiste tandwielen.

Het is altijd aangeraden om beschadigde motorkleding te vervangen. Hier kan een flinke prijskaart tegenover staan. Daarom is ons advies om je kleding uit te zoek bij een motorkleding outlet. Motorkleding fabrikanten brengen jaarlijks nieuwe motorkleding uit, waarbij de oude motorkleding naar een outlet gaat. Deze kleding verkeert bijna altijd nog in uitstekende staat, waardoor je tegen goedkopere tarieven toch veilige en nieuwe motorkleding kunt dragen.

Bescherm tegen vallen

Ongelukken gebeuren altijd. Je zult altijd kwetsbaar zijn voor ongelukken, hoe hard je dit ook vermijdt. Zoals hierboven vermeld, hadden sommige van de dodelijke ongevallen met betrekking tot de motorfiets kunnen worden voorkomen als de motorrijder beschermende kleding droeg. Maak het daarom een gewoonte om beschermende kleding te dragen als je in leven wilt blijven. In het geval dat je betrokken raakt bij een motorongeval, hebt je een grotere kans om in leven te blijven als je beschermende kleding draagt.

Zelfs de meest ervaren renner is nog steeds onvermijdelijk om te vallen. Een eenvoudige misberekening van de pauzes kan bijvoorbeeld tot vallen leiden. Ervaren motorrijders zorgen er echter voor dat ze de juiste motorrijwielen dragen om ernstig letsel te voorkomen in het geval dat ze van hun motorfietsen vallen.

Bescherming tegen slechte weersomstandigheden

Eén nadeel van het rijden in een motorfiets in vergelijking met het rijden in een gesloten voertuig is dat je altijd kwetsbaar zult zijn voor zware weersomstandigheden. Het weer is altijd onvoorspelbaar. Een minuut is het te heet, de volgende minuut regent het al. De beschermende tandwielen van de motorfiets zijn ook ontworpen om ruiters bescherming te bieden tegen zware weersomstandigheden. Draag daarom altijd beschermende kleding als je geen griep wilt opvangen tijdens het rijden met je motorfiets.

Het belang van het dragen van een helm

De statistieken tonen het dragen van een helm je kans van overleving in het geval van een motorfietsongeval zeer vergroot. Je helm moet comfortabel passen en je gehoor of zicht niet belemmeren. Hoogwaardige helmen zijn gemaakt van glasvezel of een plastic mengsel, en ze zijn lichter en absorberen impact beter dan goedkopere.

Motorrijders moeten naast het dragen van een helm ook een veiligheidsbril dragen – een helm met een schild, een veiligheidsbril of een veiligheidsbril. Zorg ervoor dat je oogbescherming schoon en krasvrij is, en als je lenzen getinte zijn om in de zon te rijden, hebben sommige lenzen die helder zijn voor ’s nachts rijden.