Kenteken Check

Kenteken check doen? Dat is altijd verstandig, want de meeste mensen weten natuurlijk niet al te veel van auto’s of andere motorvoertuigen. En dat is vooral vervelend als je een andere tweedehands auto wilt kopen. Want hoe kun je nu als leek iets te weten komen over die mooie tweedehands auto die je bij de dealer of handelaar hebt zien staan?

Natuurlijk kun je er op vertrouwen dat je van de verkoper alle informatie krijgt die je wilt hebben, maar controle is immers beter dan vertrouwen. En dat kun je nu juist met de gratis kenteken check doen.

Met de kenteken check kun je alle belangrijke informatie opvragen die er bestaat over gemotoriseerde voertuigen. Informatie die de RDW van alle voertuigen op kenteken opslaat in haar systeem. En informatie die je altijd gratis kunt opvragen.

Die gegevens krijg je met de kenteken check te zien. Simpel het kenteken van het bewuste voertuig op de plaats van het nummerbord intypen, bijvoorbeeld hier rechts, en ons systeem haalt alle gegeven op die bij de RDW bekend zijn.

Gratis kenteken check

Je kunt daarbij denken aan gegevens van het voertuig zelf zoals bijvoorbeeld aantal deuren, maar ook gegeven over de motor, gewicht en laadvermogen, maximum te trekken gewicht, en ga zo maar door.

Allemaal informatie die je toch graag wilt weten voordat je een tweedehands auto koopt.

Maar je krijgt ook belangrijke informatie die echt noodzakelijk is. Bijvoorbeeld of de auto door de fabrikant wordt teruggeroepen, en natuurlijk de vervaldatum van de APK. Daaraan kun je bijvoorbeeld zien wanneer het voertuig een nieuwe keuring nodig heeft. En ook niet geheel onbelangrijk, als de APK verlopen is dan zie je dat ook.

De kenteken check is dus altijd erg verstandig om te doen. Je krijgt er een schat aan informatie mee, en het kost helemaal niets.

Dus waarom zou je de kenteken check niet gewoon doen? Het kost slechts een paar seconden van je tijd.

In onze gratis check kan je overigens ook het schadeverleden opvragen en de kilometerstand checken. Deze zijn niet gratis omdat de gegevens niet van de RDW afkomstig zijn. Maar dit kost maximaal een tientje, en zal zonder twijfels nog meer informatie opleveren. Daarmee weet je echt alles en kan ja, als er niets bijzonders met het voertuig is, rustig de tweedehands auto kopen. Zonder dat je bang hoeft te zijn dat er iets mis is.

Deze kentekencheck kun je ook voor motoren opvragen, ga dus snel naar www.rdwkenteken.eu, en vraag de kentekengegevens op.