Hoe kan ik mijn motor theorie-examen halen

Het examen voor de motor theorie wordt over het algemeen als erg moeilijk beschouwd. Slechts 45% van de leerlingen die het motor theorie-examen afleggen halen het examen in één keer! Omdat dit percentage erg laag is, is het goed om je heel goed voor te bereiden op het motor examen. Met deze blog helpen we je hierbij, door uit te leggen hoe het examen in elkaar steekt.

Zorg voor een goede voorbereiding

Om te voorkomen dat je bij de 55% zit die niet in één keer voor het examen slaagt, is het belangrijk om veel te oefenen. Vaak denken mensen dat je het examen in één keer haalt als je het auto theorie-examen ook gehaald hebt, maar in de praktijk zijn er veel verschillen. Door de theorie goed door te nemen en heel veel oefenexamens te maken ben je al goed op weg. Er zijn online heel veel oefenexamens te vinden, meestal kan je deze gratis maken. Als je de oefenexamens maakt begrijp je vast waarom het slagingspercentage zo laag is, de vragen zijn namelijk best wel moeilijk!

Theorie-examen motor uitleg

Als je eenmaal de stof goed beheerst kan je je aanmelden voor het echte examen bij het CBR. Op het examen krijg je 50 verschillende vragen, waarvan je minimaal 44 vragen goed moet hebben. De vragen kunnen zowel met ja/nee geantwoord worden, of zijn meerkeuze of open. De 50 vragen gaan over verkeersinzicht en kennis van regels en wetgeving. Je krijgt in totaal een halfuur de tijd om alle vragen te beantwoorden. Je kunt deze tijd zelf indelen, als je zeker bent van een vraag kan je deze meteen invullen, en als je twijfelt kan je een vraag markeren en hier later op terug komen.

Tips voor jouw examen

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je motor theorie-examen hebben we de volgende tips voor je:

  • Oefen zoveel mogelijk met je theorieboek en maak veel oefenexamens. Je kunt er ook voor kiezen om een cursus te volgen, zodat je op een snelle en leuke manier de theorie kunt leren.
  • Zorg ervoor dat je de tijd per vraag optimaal benut. Als je zeker bent van een vraag vul deze dan gelijk in en blijf niet te lang twijfelen. Zo houd je aan het einde nog genoeg tijd over om de vragen die je niet wist nog eens bij langs te gaan.

Met deze motor theorie-examen uitleg hopen we jou te hebben geholpen bij het oefenen. Wees zelfverzekerd, als je echt voldoende geoefend hebt gaat het vast goedkomen. Succes!