scooter

Een tweedehands scooter kopen? Lees eerst deze tips

Staat er een scooter op het verlanglijstje van je zoon of dochter? Of wil je zelf een scooter kopen om mee naar het werk te gaan? Op het internet vind je een groot aanbod tweedehands scooters. Maar hoe vind je nu de perfecte brommer? Bij een tweedehands scooter zijn er meer zaken waar je op moet letten dan bij het kopen van een splinternieuw exemplaar. In dit artikel delen we een aantal handige tips die je kunt gebruiken bij je zoektocht naar een tweedehands scooter. 

Blauw of geel kenteken?

Wanneer je een tweedehands scooter gaat kopen, kun je kiezen uit twee soorten bromfietsen, namelijk snorfietsen en bromfietsen. Een snorscooter kan maximaal 25 kilometer per uur, terwijl een bromfiets 45 kilometer per uur kan rijden. Je komt dus sneller van A naar B met een bromscooter. 

Voorheen hoefde je bij een snorscooter geen helm te dragen. Echter, deze regel is veranderd en nu moet je ook bij scooters met een blauw kenteken een helm dragen. 

Bouwjaar en kilometerstand

Je weet of je een scooter met een blauw of geel kenteken wilt kopen. Nu kan de zoektocht echt beginnen. Wanneer je op Marktplaats of een andere website zoekt, kun je handige filters gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te zoeken op het bouwjaar en de kilometerstand. Je wilt het liefst een tweedehands scooter kopen met een zo laag mogelijke kilometerstand, maar soms wordt er nog wel eens gesjoemeld met de cijfers.

Zie je bijvoorbeeld een scooter staan uit 2010, maar heeft deze maar een kilometerstand van 5.000? Dan klopt dit waarschijnlijk niet.

Je hebt een scooter gekocht: wat nu?

Heb je een tweedehands scooter gevonden die voldoet aan je wensen? Als je een bromfiets gaat kopen, zijn er ook een aantal dingen waar je op moet letten. Zo moet je het kenteken overschrijven op je naam en zul je een verzekering moeten afsluiten voordat je de weg op mag. De WA-verzekering is de verplicht en dan ook de goedkoopste scooterverzekering die er is. Maar je kunt je voertuig ook beperkt casco of allrisk verzekeren. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *